Gelukkig gezond?

Gezondheid en geluk, ze zijn sterk met elkaar verbonden. Als je niet gezond bent, of dat nu emotioneel, fysiek of allebei is, zal dit zijn weerslag hebben op je geluk. En andersom zal gebrek aan geluk invloed hebben op je gezondheid.

Ben jij emotioneel en fysiek gezond?
Gezondheid en geluk ervaren is natuurlijk persoonlijk. Waar de een extreem gelukkig wordt van een goed gevulde bankrekening en veel kunnen reizen, vindt de ander een fit en energiek lijf, een vervullende liefdesrelatie, liefdevolle omgang met familie en vrienden of werk om van te dromen het toppunt van geluk. En het liefst hebben we van allemaal op z’n minst een beetje.

Natuurlijk moet de basis goed zijn. Pijn in je lijf moet niet te lang duren. Verdriet mag op zijn tijd, maar wat als het alles overheerst? Ook vermoeidheid, onzekerheid, angst en zorgen die lang aanhouden kunnen je gezondheid uiteindelijk schaden. We hebben er overigens allemaal wel eens mee te maken. Maar alles waar TE voor staat doet je als mens geen goed.

Fysieke en emotionele gezondheid betekent trouwens niet dat je geen fysieke klachten hebt, nooit door moeilijke tijden gaat of geen emotionele problemen ondervindt. Het betekent wel dat je over voldoende zelfvertrouwen beschikt, je zelfbeeld positief is en je stress kunt hanteren. Zodat je het vermogen hebt om te herstellen van tegenslag, trauma en stress. Kortom, dat je over veerkracht beschikt. Als je emotioneel gezond bent beschik je over een positieve houding en de noodzakelijke hulpmiddelen om met moeilijke situaties om te gaan.

Wat is emotioneel en fysiek gezond zijn voor jou?
Geen hoofd / schouder / nek / rug / buikpijn meer zodat je je weer lekker en happy voelt in je lijf?
Minder stress en meer innerlijke rust?
Eindelijk weer goed slapen en je overdag fris en energiek voelen?
Weten wie je bent, wat je wilt en wat je waard bent?
Je emoties en gevoelens de ruimte geven die ze vragen en verdienen?
Einde aan je burn-out en weer energie en zin in het leven?Een positief zelfbeeld en voldoende zelfvertrouwen?
Tegenslag kunnen omzetten in nieuwe mogelijkheden?
Simpelweg jezelf mogen zijn?

Zou jij willen leren om:
Op een gezonde manier om te gaan met lastige situaties, in je werk, gezin of met je familie of vrienden?
Op een veilige, zachte en effectieve manier jezelf te bevrijden van de ballast en spanning in je lijf en hoofd zodat je weer rust en ruimte voelt?
Meer zachtheid te ontwikkelen naar jezelf, bv omdat je dat strenge -altijd oordelende- stemmetje in jezelf spuugzat bent?
Je hooggevoeligheid als kracht in te zetten om je unieke talenten beschikbaar te maken?
Je verdriet, verlies of trauma een plek te geven, zodat je weer door kunt met je leven?
Meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld te ontwikkelen?

 

Tags:

Aangesloten bij LVNT en RBCZ

KvK nummer O8198141
BTW ID-nummer NL001739998B62
Webdesign en copyright Monique Blom ©