Over mij

Monique Blom, Rebalancer en bewustzijnscoach

Als jong kind, geboren en getogen in ‘s-Hertogenbosch in 1968, als derde kind met twee oudere broers en een jonger zusje, was ik een gevoelig en daardoor vrij stil meisje, verlegen en teruggetrokken. Na de middelbare school ging ik in Amsterdam Communicatiewetenschap studeren.

Als ik nu terugkijk zie ik dat ik veel energie, emoties en gevoelens van anderen oppikte, wat me in ernstige verlegenheid bracht want ik wist niet hoe daar mee om te gaan. Pas toen ik in Amsterdam in aanraking kwam met de Rebalancing opleiding en vertrouwd raakte met begrippen als hooggevoeligheid, aandacht, lichaamswerk en bewustwording, vielen puzzelstukjes op hun plek. Ik kon mijn hooggevoeligheid een plek geven, en door het lichaamswerk, inzicht en bewustwording mezelf bevrijden van veel ballast die ik al zolang, onbewust, met me meedroeg.

Tijdens de rebalancing opleiding kreeg ik twee dochters. In 2005 behaalde ik uiteindelijk, met wat vertraging door de zwangerschappen, mijn diploma. Ik had toen inmiddels al een kleine praktijk, die langzaam maar gestaag bleef groeien.

In 2012 ben ik afgestudeerd als holistisch tekendocent, wat mijn werkgebied heeft uitgebreid tot de beeldtaal.

Mijn passie ligt in het met cliënten oefenen in bewust en aanwezig zijn, in de eerste plaats in zichzelf. In nieuwe perspectieven vinden. In het toestaan van niet gewaardeerde gevoelens en emoties. In het doorgronden van diepere -onbewuste- beweegredenen. In het loslaten van oordelen, vergelijkingen en verwachtingen.

De belangrijkste ingrediënten hiervoor zijn gesprek en Rebalancing lichaamswerk: ademen, stem, beweging, aanraking.

In ieder contact lees ik je lichaam, je houding, je energie, je stem, naar wat je zegt en wat je niet zegt, en werk met wat ik zie, voel, hoor en ervaar.

Omdat jouw veiligheid essentieel is doe ik dit altijd liefdevol, speels, met een tikkeltje humor, uitnodigend en zonder oordeel.

Mensen die bij me komen in de praktijk staan vaak op cruciale momenten in hun leven en voelen dat het tijd is om de volgende stap te zetten in zichzelf. Vaak willen ze oude last afleggen. Dat kan een trauma zijn, verdriet, boosheid, angst, onzekerheid of bijvoorbeeld onmacht. Vaak zijn er fysieke klachten, of is er sprake van emotionele pijn die zich uit in bv een burn-out of depressie.

Het verwondert en ontroert me steeds weer dat het verlangen en de moed om los te laten, om de sprong in het diepe te wagen, groter is dan de angst!

Daarom heb ik mijn praktijk de naam Oersprong gegeven. 

Woorden die goed bij mij passen zijn: krachtig, zacht, warm, vrolijk, nuchter, hartelijk, integer, empathisch, intelligent, wijs, authentiek,  liefdevol, doortastend, humor en relativering.

Hieronder vind je mijn relevante diploma’s:

  • Rebalancing® – School voor Lichaamswerk en Bewustwording
  • Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis – voor therapeuten in de natuurgerichte gezondheidszorg op HBO niveau
  • Holistisch Tekendocent – Opleiding Genezend Tekenen
  • Communicatiewetenschap – Universiteit van Amsterdam

Daarnaast blijf ik altijd leren. Op dit moment volg ik trainingen aan de International School of Temple Arts (ISTA) waar ik de sjamanistische trainingen level 1 & 2 heb gevolgd, en the shamanic medicin bag.

Klik hier om te lezen wat anderen over mij zeggen.

Ik ben een geregistreerd lid van de beroepsvereniging VNT (Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten) en van PRN (Platform Rebalancing Nederland) en ben als natuurgeneeskundige therapeut opgenomen in het register van de RBCZ. Leden van de VNT zijn verplicht zich te houden aan de beroeps- en meldcode en vallen onder de VNT klachtenprocedure. Tevens is er sprake van een regelmatige bij- en nascholing. Ik ben tevens aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg). Ik sta tevens geregistreerd bij het AGCZ (Alternatieve Geneeswijzen & Complementaire Zorg) Kompas.

Tot slot:
Samen met mijn levenspartner Frank Schulpen werk ik tevens aan het zich ontwikkelende bedrijf SEEDZ for life, een plek om te groeien in de relatie met jezelf en de ander. Frank is geschoold als supervisor/trainer/coach en heeft zich gespecialiseerd in coaching op levensvragen en in relatie-coaching.  Hij is tevens manager bij grote overheidsorganisaties vanuit welke ervaring hij andere managers coacht op persoonlijke effectiviteit. Hij houdt zich al jaren bezig met (Oosterse) spiritualiteit en zingeving.