Over mij

Monique Blom

Mijn naam is Monique Blom. Sinds 2005 ben ik actief als Rebalancing emotioneel lichaamswerker en spirituele coach met een nimmer aflatende passie voor dit vak. Het is zó compleet en alles omvattend, ik kan het met niets vergelijken! Je lijf is zo puur, zo echt, en je emoties zijn zo levend en menselijk. Én ze bevatten ongelofelijk veel informatie over jou, over je passies, je drijfveren, je mogelijkheden. Ik heb vaak het gevoel mensen hun leven terug te geven. In de loop der jaren ben ik me gaan specialiseren in het werken met (hoog)gevoelige mensen. Eigenlijk heel logisch aangezien ik in mezelf heel veel herken van de HSP-er. Sterker, ik ben er eentje :). Mijn grootste kwaliteit ligt in naar je luisteren en je spiegelen om je thuis te brengen in jezelf. Ik luister naar je verhaal, je behoeftes, je pijn en je passie. Naar waar je bang voor bent en wat je lief is. Naar je lijf en je emoties. En ik help je graag vertalen, daarin ligt míjn grote passie. Ik help je graag die gids in jezelf terugvinden. Ik help je graag je leven een nieuwe kleur te geven, doordat jij de regie over je leven hervindt. Doordat jij je niet meer laat léven, maar jezelf gaat léiden. Naast dit luisteren en vertalen, aanmoedigen, inspireren en vernieuwen houd ik ontzettend van muziek, dans en theater. Van improvisatie en performance. Maar vooral van de expressie en échtheid die ieder mens van nature in zich draagt. Anderen noemen me vaak krachtig, zacht, warm, vrolijk, nuchter, integer, empathisch, gevoelig, intelligent, wijs, doortastend, relativerend en vooral écht dus. Hieronder vind je mijn relevante diploma’s:
  • Rebalancing® – School voor Lichaamswerk en Bewustwording
  • Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis – voor therapeuten in de natuurgerichte gezondheidszorg op HBO niveau
  • Holistisch Tekendocent – Opleiding Genezend Tekenen
  • Communicatiewetenschap – Universiteit van Amsterdam
Daarnaast blijf ik altijd leren. Op dit moment volg ik trainingen aan de International School of Temple Arts (ISTA) waar ik de sjamanistische trainingen level 1 & 2 heb gevolgd, en the shamanic medicin bag. Klik hier om te lezen wat anderen over mij zeggen. Ik ben een geregistreerd lid van de beroepsvereniging VNT (Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten) en van PRN (Platform Rebalancing Nederland) en ben als natuurgeneeskundige therapeut opgenomen in het register van de RBCZ. Leden van de VNT zijn verplicht zich te houden aan de beroeps- en meldcode en vallen onder de VNT klachtenprocedure. Tevens is er sprake van een regelmatige bij- en nascholing. Ik ben tevens aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg). Ik sta tevens geregistreerd bij het AGCZ (Alternatieve Geneeswijzen & Complementaire Zorg) Kompas. Tot slot: Samen met mijn levenspartner Frank Schulpen werk ik tevens aan het zich ontwikkelende bedrijf SEEDZ for life, een plek om te groeien in de relatie met jezelf en de ander. Frank is geschoold als supervisor/trainer/coach en heeft zich gespecialiseerd in coaching op levensvragen en in relatie-coaching.  Hij is tevens manager bij grote overheidsorganisaties vanuit welke ervaring hij andere managers coacht op persoonlijke effectiviteit. Hij houdt zich al jaren bezig met (Oosterse) spiritualiteit en zingeving.