Rebalancing emotioneel lichaamswerk

Bij Rebalancing emotioneel lichaamswerk gaat het om meer dan inzicht.
Het koppelt het fysieke aan je emoties, gedachten, gevoelens en gedragingen. En als je meer verbinding krijgt tussen je hoofd en je hart, je emoties en je lijf, dan wordt je meer een geheel en open je daarmee jezelf ook op een ander, meer spiritueel niveau. 

Daarvoor is het nodig om jezelf te leren observeren en ervaren in je emoties, gevoelens en gedrag.

Mijn kwaliteiten liggen op dit vlak in het écht wezenlijk naar je luisteren, en hoe je daarbij zit, staat, loopt, beweegt, praat, enz. Ik kijk en luister naar je lichaamstaal. Ik stel je regelmatig vragen die je helpen om helderheid te krijgen over je situatie.

Ik ondersteun je met gerichte oefeningen tot expressie, in de vorm van geluid, beweging en woorden die uitdrukking geven aan de ervaring. Aan de gevoelens, emoties en lichamelijke sensaties. Hierdoor worden deze voor jouw ervaarbaar én inzichtelijk. Door je lichaam te betrekken en te laten spreken kom je tot een meer doorleefd inzicht dan wanneer alleen vanuit het cognitieve wordt gewerkt. Dit leidt tot betere integratie van je emotionele of fysieke klachten, waar bewustzijn op wordt ontwikkeld, waardoor je nieuw gedrag ontwikkelt.

Hieronder vind je de verschillende soorten lichaamswerk toegelicht.

Aanraking en massage

Doordat ik je intuïtief en afgestemd aanraak, ga jij jezelf weer voelen. Oude, verdrongen pijn die in het lichaam ligt opgeslagen leer je hierdoor herkennen en erkennen. Je luistert naar de taal die je lichaam spreekt. Oude pijn voelen kan heel lastig zijn omdat je overlevingsmechanisme erdoor wordt geactiveerd. Daarom is een veilige, troostende, warme, zachte en liefdevolle omgeving van levensbelang!
De aanraking en massage die ik geef is heel divers, van een stille zachte hand op je buik of hart, tot het licht schudden van je bekken en benen, het stretchen van je nek of rug tot een diepe bindweefselmassage van je armen. Aanraking en massage brengen het lichaam in een diepe rust en ontspanning, lossen blokkades op en brengen het in een nieuwe balans.

Berthe: ‘Monique, jouw handen zijn zó warm, zacht, liefdevol en gevoelig! Het zijn echt hélende handen. Ik voel mij zo gezien, gehoord en gevoeld door jouw aanraking. Ik kan me hierdoor diep ontspannen in mezelf.’

Je adem

Een mooie manier om de ruimte die je bent weer optimaal te openen, is via je adem. Ademwerk nodigt je uit intenser, voller en dieper te ademen dan je gewend bent. Je adem brengt je letterlijk tot leven. Elke ademteug is vergezeld van een ‘ja’. Een ‘ja’ voor jezelf en het leven.

Anne: ‘Ik wist gewoonweg niet hoe oppervlakkig ik mijn hele leven al adem. Het ademen waartoe Monique mij uitnodigde, heeft mijn lijf letterlijk tot leven gebracht. Maanden was ik futloos, maar door vaker en dieper écht door te ademen, voel ik me nu weer leven en krijgt mijn leven weer meer richting.’

Beweging

Je lijft liegt nooit. Het heeft altijd gelijk. En het geeft ons belangrijke informatie. Als we op die manier naar ons lijf kijken, voelt het zich gezien en komt het tot leven. Beweging is een logisch gevolg, maar ook een uitnodiging. Als je vanuit het verlangen van je lichaam de beweging ingaat, gaat je energie weer stromen. Blokkades lossen op en via emoties laat je ballast los.

Moniek: ‘Jarenlang heb ik intensief gesport, maar eigenlijk was dat niet wat mijn lijf nodig had. Zonder het te beseffen, heb ik het uitgeput.
Monique heeft me op een zachte, uitnodigende manier weer in contact gebracht met de wijsheid van mijn eigen lichaam. Ik heb haar fluisteringen leren volgen en heb geleerd dat afgestemde bewegingen mijn lichaam meer baten dan wat ik voordien deed.’

Je stem

Ik kan je uitnodigen om via je stem de ruimte in jezelf nog meer te gaan openen. Je gaat ervaren dat het veilig is om je te uiten. Te spreken of zelfs te schreeuwen als jou dat dient. Door je stem opnieuw te laten klinken, ga je nog dieper contact maken met wie je werkelijk bent, maar misschien vergeten bent.

Je stemgeluid brengt een trilling teweeg die ook blokkades helpt opruimen.
Hoe minder blokkades, hoe vrijer je je voelt en hoe makkelijker je kan openen voor de overvloed van het leven.

Sarah: ‘Hoe bevrijdend was het om voor het eerst écht mijn stem te mogen laten klinken! Als jongste van een gezin van vijf, heb ik altijd geleerd mijn mond te houden. Mijn stem is gaan geloven dat ze er niet toe deed en daardoor kwam ik vast te zitten. Monique, ik ben je ontzettend dankbaar!’