Rebalancing emotioneel lichaamswerk

Als Rebalancing emotioneel lichaamswerker laat ik je voelen én ervaren HOE jouw lijf, emoties, gedachten, gevoelens en gedragingen met elkaar samenhangen en op elkaar inwerken.

Als je bijvoorbeeld je emoties (verdriet, boosheid, angst, blijdschap) onderdrukt, dan verkrampt je lichaam. Wat weer effect heeft op hoe je jezelf voelt.

Een voorbeeld: je hebt geleerd dat je niet boos mag zijn. Je houdt je dus in elke keer als je boos bent. Door de verkramping voelt je lichaam minder ruim, minder soepel, mogelijk zelfs pijnlijk. Hierdoor voel je je minder krachtig en vreugdevol dan je eigenlijk zou kunnen zijn. Andersom werkt het ook: zodra je meer ruimte maakt in het één (door bv je emoties en gevoelens te gaan uiten), doet het andere (je lijf) mee, en ervaar je daar dus óók meer ruimte. 

Hieronder vind je de verschillende soorten emotioneel lichaamswerk toegelicht, die onmisbare tools zijn voor jouw weg om thuis te komen in jezelf.

Aanraking en massage

Mijn intuïtieve en afgestemde aanraking helpt jou jezelf voelen, wat je vertrekpunt ook is. De aanraking en massage die ik geef is heel divers, van een stille zachte hand op je buik of hart, tot het licht schudden van je bekken en benen, het stretchen van je nek of rug tot een diepe bindweefselmassage van je armen. Aanraking en massage brengen het lichaam in een diepe rust en ontspanning, lossen blokkades op en brengen het in een nieuwe balans. De stretchings en het schudden zorgt voor meer ruimte in je lijf, en daarmee in je gevoel, je emoties en de beleving van jezelf.

Berthe: ‘Monique, jouw handen zijn zó warm, zacht, liefdevol en gevoelig! Het zijn echt hélende handen. Ik voel mij zo gezien, gehoord en gevoeld door jouw aanraking. Ik kan me hierdoor diep ontspannen in mezelf.’

Je adem

Dé essentiële manier om jezelf te openen, om je pure levenskracht weer toe te laten, is via je adem. Ademwerk nodigt je uit intenser, voller en dieper te ademen dan je gewend bent. Je adem brengt je letterlijk tot leven. Elke ademteug is vergezeld van een ‘ja’. Een ‘ja’ voor jezelf en het leven.

Anne: ‘Ik wist gewoonweg niet hoe oppervlakkig ik mijn hele leven al adem. Het ademen waartoe Monique mij uitnodigde, heeft mijn lijf letterlijk tot leven gebracht. Maanden was ik futloos, maar door vaker en dieper écht door te ademen, voel ik me nu weer leven en krijgt mijn leven weer meer richting.’

Beweging

Als je vanuit het verlangen van je lichaam de beweging ingaat, gaat je energie weer stromen. Blokkades lossen op en via emoties laat je ballast los.

Moniek: ‘Jarenlang heb ik intensief gesport, maar eigenlijk was dat niet wat mijn lijf nodig had. Zonder het te beseffen, heb ik het uitgeput.
Monique heeft me op een zachte, uitnodigende manier weer in contact gebracht met de wijsheid van mijn eigen lichaam. Ik heb haar fluisteringen leren volgen en heb geleerd dat afgestemde bewegingen mijn lichaam meer baten dan wat ik voordien deed.’

Je stem

Om tot leiderschap over je leven te komen is het onmisbaar om via je stem van je te laten horen, in welke vorm dan ook. Van fluisteren tot schreeuwen, van spreken tot zingen of schrijven. Het gaat er niet om hóe, maar dát je van je laat horen. Zodat je je zichtbaarheid vergroot, je emoties vrijelijk kunt uiten, helder kunt communiceren over jouw plannen, verlangens en keuzes. En iedere keer dat jij je uitspreekt, zul je merker dat je vrijer wordt, levendiger, blijer en completer.

Sarah: ‘Hoe bevrijdend was het om voor het eerst écht mijn stem te mogen laten klinken! Als jongste van een gezin van vijf, heb ik altijd geleerd mijn mond te houden. Mijn stem is gaan geloven dat ze er niet toe deed en daardoor kwam ik vast te zitten. Monique, ik ben je ontzettend dankbaar!’