Artikelen

Hieronder vind je een aantal artikelen over Rebalancing en wat het voor je kan betekenen:

18011701Rebalancing – Ruimte scheppen (Happinez, oktober 2016)

Met enige tegenzin ging Lisette Thooft naar een Rebalancer die haar was aanbevolen. Hij zou haar kunnen helpen zichzelf beter te leren kennen en te ontspannen tot in het diepst van haar ziel. Ze werd zó geraakt door het effect, dat ze nu zelf de Opleiding Rebalancing volgt. Klik hier om het hele artikel te lezen

 

Het lichaam is dé ingang naar een gelukkig leven, vooral bij hoogsensitieve personen

Door Felix Brabander, coach voor mensen met hoogsensitiviteit.

Hoogsensitieve mensen zijn vaak erg verkrampt. Door de aangeboren gevoeligheid voor prikkels van buiten raken ze sneller vermoeid en komt alles veel heftiger binnen.

Een hoogsensitief persoon (HSP) wordt al vanaf de geboorte makkelijk afgeleid van zichzelf. Al heel jong is zo iemand meer bezig met wat anderen willen dan met wat hij of zij zelf wil. De gevoeligheid voor prikkels wordt als dermate ontregelend ervaren dat dit leidt tot een grotere behoefte aan controle. Gevoelens en emoties worden daardoor al snel onderdrukt.Het resultaat is dat een hooggevoelig persoon het contact met zijn of haar gevoel makkelijk kwijt raakt en erg leeft vanuit zijn/haar hoofd.  Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Lof voor het Innerlijk Lichaam

rob _MG_7227
Door Rob Merkx, hoofddocent, medeoprichter en bestuurder aan de Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn

Als fysiotherapeut ontdekte ik dat fysieke spanningen méér zijn dan een verhoogde spiertonus. Spanningen (of energiecystes) kunnen ervaringen, herinneringen, emoties en inzichten bevatten diewe ons normaal niet bewust zijn. Het weefsel zelf heeft een ongelooflijk geheugen dat meer omvat dan mentale herinneringen. Het lichaam ‘onthoudt’ in de vorm van ervaringen en niet in de vorm van woorden of vlakke beelden zoals onze mentale bio-computer. Het lichaam is ‘n levend gebeeldhouwd archief van onze persoonlijke geschiedenis. Het bevat onze totale levensgeschiedenis in de vorm van ervaringen, herinneringen, angsten, verlangens, trauma’s en overtuigingen. Als we het lichaam aandachtig aanraken, dan kunnen we dus veel meer raken dan huid en spieren. Klik hier om het hele artikel te lezen.