Aanbod

Mijn doel is jou thuis te brengen in je lichaam, zodat je je veilig en verankerd voelt in jezelf waardoor je onbevreesd je levensreis gaat volgen, met vertrouwen in hoe je leven zich wil ontvouwen. Zonder haast, maar stevig verankerd in je OERBASIS. Hiervoor heb ik een aantal krachtige tools ontwikkeld, die jouw energie weer gaan laten stromen!

Coaching en therapie

Je hebt als mens een hele rugzak aan ervaringen bij je. Wat er in die rugzak zit hangt af van eerdere ervaringen in je leven. Daar kijken we dus op terug.
En je wilt vooruit, hebt andere plannen met je leven. Of wilt het in ieder geval een nieuwe draai geven.
Simpel gezegd is het verschil tussen coaching en therapie, dat therapie terugkijkt en helpt verwerken van wat er in het verleden niet goed is gegaan. Coaching focust zich op de toekomst, hoe wil jij verder?
In de praktijk lopen coaching en therapie vaak door en naast elkaar. Daar zorg ik voor en heb jij geen omkijken naar.

Mijn kwaliteiten liggen op dit vlak in het écht wezenlijk naar je luisteren, naar wat je zegt en naar wat je niet zegt. Hoe je daarbij zit, staat, loopt, beweegt, praat, enz. Ik kijk en luister naar je lichaamstaal. Ik stel je regelmatig vragen die je helpen om helderheid te krijgen over je situatie. Je hoeft dus niet alles vooraf al uitgedacht te hebben. Je zult merken dat de vragen die ik je stel eigenlijk vragen zijn die je aan jezelf wilt stellen. Soms geef ik ook adviezen en tips, maar alleen als de situatie daarom vraagt.

Vanuit dit gesprek kijken we verder naar wat jou op dat moment het meeste helpt. De onmisbare, maar zeker niet de enige, ingrediënten hierbij zijn:

Aanraking en massage

Doordat ik je intuïtief en afgestemd aanraak, ga jij jezelf weer voelen. Je herstelt het contact met je basis en luistert naar de taal die je lichaam spreekt. De aanraking die ik geef is heel divers, van een stille zachte hand op je buik of hart, tot het licht schudden van je bekken of benen of een diepe weefselmassage van je rug. Aanraking en massage brengen het lichaam in een diepe rust en ontspanning, lossen blokkades op en brengen het in een nieuwe balans.

Berthe: ‘Monique, jouw handen zijn zó warm, zacht, liefdevol en gevoelig! Het zijn echt hélende handen. Ik voel mij zo gezien, gehoord en gevoeld door jouw aanraking. Ik kan me hierdoor diep ontspannen in mezelf.’

Je adem

Een mooie manier om de ruimte die je bent weer optimaal te openen, is via je adem. Ademwerk nodigt je uit intenser, voller en dieper te ademen dan je gewend bent. Je adem brengt je letterlijk tot leven. Elke ademteug is vergezeld van een ‘ja’. Een ‘ja’ voor jezelf en het leven.

Anne: ‘Ik wist gewoonweg niet hoe oppervlakkig ik mijn hele leven al adem. Het ademen waartoe Monique mij uitnodigde, heeft mijn lijf letterlijk tot leven gebracht.
Maanden was ik futloos, maar door vaker en dieper écht door te ademen, voel ik me nu weer leven en krijgt mijn leven weer meer richting.’

Beweging

Je lijft liegt nooit. Het heeft altijd gelijk. En het geeft ons belangrijke informatie. Als we op die manier naar ons lijf kijken, voelt het zich gezien en komt het tot leven. Beweging is een logisch gevolg, maar ook een uitnodiging. Als je waarlijk vanuit het verlangen van je lichaam de beweging ingaat, gaat je energie weer stromen. Blokkades lossen op en via emoties laat je ballast los.

Moniek: ‘Jarenlang heb ik intensief gesport, maar eigenlijk was dat niet wat mijn lijf nodig had. Zonder het te beseffen, heb ik het uitgeput.
Monique heeft me op een zachte, uitnodigende manier weer in contact gebracht met de wijsheid van mijn eigen lichaam. Ik heb haar fluisteringen leren volgen en heb geleerd dat afgestemde bewegingen mijn lichaam meer baten dan wat ik voordien deed.’

Je stem

Ik kan je uitnodigen om via je stem de ruimte in jezelf nog meer te gaan openen. Je gaat ervaren dat het veilig is om je te uiten. Te spreken of zelfs te schreeuwen als jou dat dient. Door je stem opnieuw te laten klinken, ga je nog dieper contact maken met wie je werkelijk bent, maar misschien vergeten bent.

Je stemgeluid brengt een trilling teweeg die ook blokkades helpen opruimen.
Hoe minder blokkades, hoe vrijer je je voelt en hoe makkelijker je kan openen voor de overvloed van het leven.

Sarah: ‘Hoe bevrijdend was het om voor het eerst écht mijn stem te mogen laten klinken! Als jongste van een gezin van vijf, heb ik altijd geleerd mijn mond te houden. Mijn stem is gaan geloven dat ze er niet toe deed en daardoor kwam ik vast te zitten. Monique, ik ben je ontzettend dankbaar!’