Over mij

Mijn naam is Monique Blom. Ik ben geboren op 24 januari 1968 in ‘s-Hertogenbosch.
Sinds 2005 begeleid ik als Rebalancer mensen bij het vinden van hun eigen weg naar zelfgenezing, zelfbevrijding, bewustwording, acceptatie en groeiende zelfliefde.
In 2012 is daar het werken met de beeldtaal bijgekomen toen ik afstudeerde als Holistisch Tekendocent. Het lichaamswerk is echter altijd mijn grootste passie gebleven.

Rebalancing kwam op mijn pad toen ik 30 jaar was en ik al aardig wat ervaring had opgedaan met rug- en nekklachten, een burn-out, een depressie en hyperventilatie. Harde, maar -achteraf gezien- of zo leerzame confrontaties met mezelf. Ik heb in die tijd heel wat therapeuten bezocht, van alternatief tot regulier, van ademtherapeut en osteopaat tot psychotherapeut. Het hielp allemaal een beetje, maar de echte ommezwaai moest nog komen. Die kwam toen ik letterlijk in de armen van een Rebalancer belandde!

Een van de eerste dingen die je leert bij Rebalancing is dat je levensgeschiedenis zich weerspiegelt in je lichaam.

Een Rebalancer “leest” dus je lichaam, en werkt met wat hij ziet, voelt en ervaart in je lichaam en geest.

Dat was best confronterend. Tegelijkertijd was de houding van de Rebalancer zo ontzettend liefdevol, speels, uitnodigend en zonder oordeel. Wat een kostbare spiegel om in te kijken en van te leren!

Sindsdien is Rebalancing ingebed in mijn eigen levenservaringen. Vragen die ik mijzelf en mijn cliënten daarbij stel zijn bijvoorbeeld:

Waar ben ik authentiek en waar rem ik mijzelf af? Hoe ga ik om met pijnlijke ervaringen? Wat helpt mij om het verleden los te laten? Wat is mijn diepste verlangen? Wanneer val ik terug in oude patronen en wat kost dat en wat levert het me op? Hoe kan ik steeds maar weer vertrouwen op wat zich aandient?

Mijn leven is nu rijker, bewuster, meer ontspannen en speelser dan ooit. Alsof alle gebeurtenissen in mijn leven hebben geleid tot het moment waar ik nu ben…

Mensen die bij me komen in de praktijk staan vaak op cruciale momenten in hun leven en voelen dat het tijd is om de volgende stap te zetten in zichzelf. Vaak willen ze oude last afleggen. Dat kan een trauma zijn, verdriet, boosheid, angst, onzekerheid of bijvoorbeeld onmacht. Vaak zijn er fysieke klachten, is er sprake van emotionele pijn, of juist van een uitgeblust gevoel, zoals bij een burn-out.

Het verwondert en ontroert me steeds weer dat het verlangen en de moed om los te laten, om de sprong in het diepe te wagen groter is dan de angst!

Daarom heb ik mijn praktijk de naam Oersprong gegeven. 

Woorden die goed bij mij passen zijn: krachtig, warm, vrolijk, nuchter, hartelijk, integer, empathisch, intelligent, wijs, authentiek, compassievol, liefdevol, doortastend, humor en relativering.

Hieronder vind je mijn relevante diploma’s:

  • Rebalancing® – School voor Lichaamswerk en Bewustwording
  • Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis – voor therapeuten in de natuurgerichte gezondheidszorg op HBO niveau
  • Holistisch Tekendocent – Opleiding Genezend Tekenen
  • Communicatiewetenschap – Universiteit van Amsterdam

Klik hier om te lezen wat anderen over mij zeggen.

Samen met mijn partner Frank Schulpen werk ik tevens aan het zich ontwikkelende bedrijf SEEDZ for life, een plek om te groeien in de relatie met jezelf en de ander. Frank is geschoold als supervisor/trainer/coach en heeft zich gespecialiseerd in coaching op levensvragen en in relatie-coaching.  Hij is tevens manager bij grote overheidsorganisaties vanuit welke ervaring hij andere managers coacht op persoonlijke effectiviteit. Hij houdt zich al jaren bezig met (Oosterse) spiritualiteit en zingeving.